keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Mistä bongaan retkikohteeni

Minulta on viimeaikoina kysytty useamman kerran, mistä keksin retkikohteeni. Niinpä päätin tehdä aiheesta teille ihan erillisen postauksen ja listata erilaisia lähteitä ja kanavia, josta ideoita kohteilleni haen.

Retkikohteen hakeminen ja päättäminen on omalla kohdallani usein melko aikaa vievää puuhaa. Paikkoja on niin mahottoman paljon, joissa haluaisi käydä. On päiväretkikohteita, on useiden päivien mittaisia pitkiä vaelluskohteita, on lähellä, on kaukana... vielä kun meillä on rikkautenamme neljä upeaa vuodenaikaa, niin jokainen kohde on kulloisenakin vuodenaikana hyvinkin erilainen. Kaikkiin ihaniin paikkoihin ei vain ehdi tutustua jokaisena vuoden aikana, joten teen myös päätöksiä sen suhteen, minkälaisessa paikassa haluan käydä kesällä, missä keväällä, missä syksyllä ja missä talvella. Monessa paikassa olen käynyt eri vuodenaikoina. Syksyllä suosikkipaikkojani ovat mm. suot ja Lapin ruska. Keväällä taas koskisemmat paikat, jossa sulavat lumet kuohuaa. Kesällä arvostan ympärilläni vettä, talvella puolestaan lumikenkäilymahdollisuutta.

Toivottavasti alla olevista vinkeistäni on apua sinunkin retkikohteiden löytymiseen.Luontoon.fi
Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen retkikohteiden palveluista.

Retkipaikka
Retkipaikka on Suomen suosituin outdoor- ja luontomatkailublogi, jossa on esitelty kuvin ja sanoin tähän mennessä 2500 suomalaista retkikohdetta.

Kaupunkien ja kuntien omat vapaa-ajan sivut
Kuten esimerkiksi Hyvinkään kaupunki

Facebookin ryhmät:
Kirjata ja Lehdet

Ja tietysti kolutuista kohteista löytyy lista myös Vaelluskenkien blogissa täältä

<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.