torstai 15. helmikuuta 2018

Vieraskynä: Tunnelmallisia luontokuvia

Toisena Vieraskynä -haasteeni otti vastaan Ari, jonka tiesin kuvanneen uskomattoman hienoja kuvia erilaisista luonnonilmiöistä. Lahjaksi näiden kuvien julkaisusta blogissani Ari sai Helsingin Villasukkatehtaan villasukat, joihin ennen postitusta eräkoira Mitja ehti myös jättää terveisensä. Arin tunnelmalliset kuvat alla, olkaa hyvä.

Kuvaustyylini on hyvin usein fiilispohjaista ja päähänpistoon perustuvaa. Kameran kanssa liikkuessa yleensä ideat tulevat siitä, että jotain erikoisempaa osuu silmiin. Hyvä esimerkki on kuva kannosta, joka sattui kameran kanssa kaverilla käydessä ja metsän poikki oikaistessa kohdalleen.

Myös vilja-kuvassa sattui sopiva auringonvalo joka toi vähän erikoiset värit esiin. Rannasta otettu iltakuva pisti silmiin kuvausretkeltä tullessa, ja pysähdyin katsomaan saisiko hyvää kuvaa.

Zyk-halo (zeniitin ympäristön kaari) on kuvattu kotipihalta kun olin menossa parempaan paikkaan kuvaamaan. Siellä ei sitten ollutkaan mitään katsottavaa enää, mutta tuo kuva korvasi kyllä reissun :) 

Joutsenten soidinkuva oli puhdas sattuma. Tiesin erään pienen sillan Hollolan puolella ja keväiseen aikaan hyvällä kelillä päätin lähteä katsomaan olisiko siellä mitään. Istuskelin paria joutsenta katsellen ja välillä kuvaten kunnes huomasin, että jotain tekeillä ja sain kuvata koko soitimen. Yrittämällä olisi ollut ihan turha reissu.

Joskus taas valo ja väri tuo vähän erikoisemmasta kohteesta muotoja esiin, kotilo-kuva siitä esimerkkinä. Ehjä kotilo olisi ollut aika helppo mutta luultavasti linnun rikkoma kotilo olikin hyvässä asennossa ja sopivassa valossa ja toi ihan erilaisen vaikutelman. Heinänkorsi oli ihan yksinään juuri siinä mihin aurinko pilkisti ja osui silmiin juuri siksi.

T: Ari


 

4 kommenttia:

 1. Oma suosikki on ehdottomasti joutsenet <3

  Muutkin ovat todella hienoja ja yllätti miten valo tuo värejä esiin muun muassa tuossa viljakuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet on ihan ykkönen söpöydessään <3 Pidän silti erityisen paljon myöskin viljakuvasta, jossa todella valo tekee sen jutun ja jujun. Täytyy muistaa itsekin kiinnittää VALOkuvatessa ;) vielä enemmän tuohon valoon ja sen tuomien piirteiden vangitsemiseen huomiota.

   Poista
  2. Nyt kun katson vielä isolta ruudulta kuvia niin myös kiinnitin vielä lisää huomiota myös tuohon iltakuvaan, joka on rannalta otettu. Ranta kuva on kuin tulessa ja pilvet muodostavat siihen savuverhon.

   Poista
  3. Auringon laskut vai nousut... usein mietin sitä. Molemmissa viehätyksensä, mutta itse en ikinä muista kuvanneeni nousua. Tuo Arin kuva on kyllä väreiltään vangitseva :)

   Poista