perjantai 9. helmikuuta 2018

Vieraskynä: Villasukkajuoksu

Ensimmäisen vieraskynäilyn blogiini teki Mira, joka vastasi erittäin hauskalla tavalla haasteeseeni kirjoittaa juttu talvijuoksusta. Lahjaksi veraskynäilystä lupasin Helsingin Villasukkatehtaan villasukat, jotka pääsivät tämän haasteen ja jutun myötä heti tositoimiin. Miran tarina, olkaa hyvät.

Tänä talvena minun somet ovat pulpunneet ihmisten päivityksiä siitä, kun ovat kokeilleet villasukkajuoksua. Milloin kukakin on käynyt kokeilemassa millaista se on ja päivittänyt siitä kuvia ja ekoja fiiliksiään. Minähän olen utelias ja vähän yllytyshullu, en siis voi jäädä ilman omaa kokemusta tuosta toisten mielestä vähän oudosta tai eksoottisesta hommasta.

Samaan saumaan, kun on saatu myös Päijät-Hämeeseen pakkasta ja hyvät lumet tuli pyyntö vieraskynäillä talvijuoksusta vaelluskengissä-blogiin, tartuin haasteeseen ja myhäilin itsekseni, että nyt mä pääsen yllättämään ja samalla kertomaan omasta ekasta villasukkajuoksu kerrasta, kengät jalassa juoksu (talvellakin) tuntuu nyt kovin tavalliselta.

Viime yönä oli satanut uutta lunta ja ulkona on pakkasta melkein -10. Tänään oli mun päivä ja loisto sää lähteä villasukkailemaan. Puin normaalisti juoksuvaatteet päälle, mutta jalkaan ei mennytkään kengät vaan niitä sukkia; kahdet juoksusukat ja kahdet villasukat, ulko-ovella pyörin ja ovesta ulos astuminen lumeen tuntui hölmöltä, jotenkin siihen piti keskittyä että lähdin ulos vaan, ei nastakenkiä nyt jalkaan.

Olen kovin viluvarpainen, etukäteen mietitytti alkaako jalkoja palella, tunnustelin maata ja lunta jalkojen alla, ei tuntunut heti kylmältä. Tuntui oudolta. Naapurin mies oli pihalla tupakilla, savujen takaa se huuteli mulle ensin "§!hölkkä, hölkkä!” ja kun olin kohdalla tuli enää kommentti ”Nyt menee jo yli, hoopo." Pakkohan hänelle oli sanoa, että utelias ja pikkuisen yllytyshullu kun on niin pitää kokeilla kun muutki.

Hoopona mä kyllä taisin vähän sukissani sipsutella ja mietin mihin päin lähden. Päädyin kotini läheltä lähtevälle polulle, joka oli oikein hyvä valinta. Juoksu oli mukavaa, aluksi huvittavaa, jalkapohja tuntui tekevän enemmän töitä kuin kengän kanssa juostessa, mutta aika pian kengättömyyteen ei kiinnittänyt enää huomiota. Ensimmäiset 5km meni mukavasti polulla ja metsäautotiellä, loput 3km jalkakäytävällä. Polulla oli paljon mukavampi juosta kuin auratulla kovalla tiellä. Saati niillä pätkillä jotka oli hiekotettu, hiekoitussepeli ei ollut mukavaa jalan alla, ehkä mulla on jotkin prinsessa jalkapohjat, kun pikkukivet tuntui neljän sukan läpi.

Melko pian metsästä ihmisten ilmoille tultuani kohdalleni hiljensi auto, sieltä kuljettaja huuteli ikkunasta ”Onko sulla kiire johonkin?” Minä: ”lenkillä vaan oon.” Autoilija: ”Tota, ootko huomannu, että sulla ei oo kenkiä?” Minä: ”Naurua… joo villasukkajuoksu on ihan trendikästä, pitihän sitä lähteä kokeilemaan.” Autoilija: ”Miksi?” No sitten mä koitin selittää sille, että tämä on paljasjalkajuoksun talviversio, aktivoi jalkaa ihan eritavalla. Autoilija naureskeli ja lähti matkoihinsa.

Itse mietin, että enhän mä tähän asiaan ole oikeastaan perehtynyt, kunhan halusin kokeilla. Olen minä kyllä nähnyt maratonillakin paljasjalkajuoksijan, kesällä, itse en lähtis. Loppumatka olikin sitten hauskaa, kun itse aloin kiinnittää huomiota siihen, että vastaantulevat jalankulkijat tosiaan kiinnitti ihanan värikkäisiin, lumisiin villasukkiin huomiota :D

Jalat ei palellut, eikä olleet märät, olivat kotona ihan lämpimät. Nyt illalla huomaan että jalkapohjat ovat tosiaan tehneet erilailla töitä kuin normaalisti, ovat vähän väsyneet ja hierontapallolla pyörittely tuntuu mukavalta. Voin lähteä uudestaankin, joko villasukkajuoksulle tai kokeilemaan jotain muuta kivaa, joidenkin mielestä hoopoa hommaa, kunhan ensin keksitään mitä se on.

Vieraskynäili Mira

 

 

 

 

Liity Facebook ryhmään tästä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä mielenkiintoisesta uudesta trendistä. En tiedä onko omassa nupissa vikaa, mutta jotenkin itseänikin alkoi ajatus kutkuttamaan vaikka itse en juokse kuin hengen hädässä..

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin juoksemaan :) fiiliksiä saat jakaa Vaelluskenkien blogissa Viraskynäkirjoituksin :)

    VastaaPoista