torstai 1. maaliskuuta 2018

RevolutionRace GPX Pro housut testissä

Vaelluskengät aloitti helmikuussa yhteistyön RevolutionRacen kanssa ja olen nyt reilu viikon testannut ulkoillessa heidän GPX Pro housuja. Housut ovat aivan uskomattoman ihanat! Värit, malli, leikkaukset, ominaisuudet, laatu... kaikki.

 Maastokuvioinen kangas on erittäin vahvaa ja paksuhkoa, mustat osat puolestaan ohuempaa ja erittäin joustavaa materiaalia. Joustavien osien vuoksi housut eivät ole jäykät kyykkiessä (jota itse teen paljon kuvatessa) eikä kiipeillessä. Ne ovat juuri oikeissa kohdissa, siellä, missä joustoa housuissa tarvitaan.

 


Ompeleet ja saumat ovat erittäin laadukkaita. Punteissa olevat säätönepparit ovat erittäin tiukasti kiinnitettynä, samoin vetoketjut laadukkaita ja vyölenkkeineen hyvin ommeltu.

 

Lahkeen suissa olevista säätöneppareista ja kuminauhajoustosta annan pelkkää plussaa. Puntin saa sovitettua monenlaisen kengän päälle istuvaksi, vaikka housut ovat itselleni hieman pitkähköt. Vastaavanlainen kuminauhajousto on vyötärön takaosassa, joka lisää housun istuvutta niin, että selkä ei ole paljaana kyykkiessäkää.


Erityisen mahtava yksityiskohta on punttien alaosassa, nilkkojen kohdalla sisäsyrjällä olevat lisävahvikkeet. Itselläni juuri ne kohdat ovat hankautuneet puhki edellisissä vaellushousuissa.

 

GPX Pro housuissa on kaikkiaan viisi taskua, joista yhdessä on lisäksi erillinen sisätasku, Kaksi taskuista on normaalisti sivuissa lantiolla ja loput reisien etuosassa. Itse tykkään erityisesti reisien etuosassa olevista taskuista verrattaen useissa muissa housumalleissa reisien sivuilla oleviin taskuihin, koska housut istuvat näin timmimmin ja taskut ovat huomattavasti helpommin saatavilla ja käytettävissä.

 

 

Molempien reisien sivuilla on vetoketjulliset tuuletusaukot, joiden alta löytyy verkkokangas, joten iho ei tule tuulettaessa täysin paljaaksi.

 

Jos jotain näihin housuihin toivoisin lisää, se olisi takataskut. Nekin ainoastaan ulkoisista syistä. Pakarat kun vaan usein tuppaa näyttämään paremmalta takataskullisissa housuissa, kunhan ne ovat ommeltuna oikealle korkeudelle. Tämä on ainut asia, josta kriittisenä housutestaajana tulen antamaan kehitysehdotuksen RevolutionRacelle.

 

Mikäli haluat housuun väljyyttä mm. välihousuja varten, kannattaa todennäköisesti valita normaalia kokoa yksi isompi koko.

RevolutionRace GPX Pro housuja voin suositella niin vapaa-aikaan kuin patikointiinkin. Omasi voit tilata täältä.

Vaelluskenkien Facebook ryhmään voit liittyä täällä.

<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.