Luonto

Minulla on hyvin vahva suhde luontoon ja se onkin yksi tärkeimmistä voimavarojeni lähteistä. Meillä Suomalaisilla on rikkautenamme upea luonto, joka tarjoaa ihasteltavaa ja ihmeteltävää neljänä eri vuodenaikana, ja niiden välillä. Pelkästään metsää, vihreää kultaamme, meillä on n. 230 000 neliökilometriä. On uskomattoman hienoa seurata kuinka se toimii, luonnollisesti. Kuinka se osaa hoitaa asiat oikein, luonnonmukaisesti. Tänä päivänä ihminen tukeutuu liiaksi kaikkeen keinotekoiseen, vaikka luonto tarjoaa erinomaiset puitteet henkisen puolen lataamiseen, josta koko muu hyvinvointi saa alkunsa. Ihmisen tulisi siirtyä aineellisen hyvinvoinnin lähteistä henkisen hyvinvoinnin puoleen, johon luonto tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet. ”Luonto kyllä hoitaa” onkin yksi lempilausahduksistani.

Luonnon merkitystä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille on tutkittu viimeaikoina paljon. Liikkuminen erilaisessa maastossa aktivoi aivoja tehokkaasti: näkö-, kuulo- ja hajuaistit saavat töitä, joita tarjoavat kasvit, eläimet, äänet ja tuoksut. Luonnontilaisten metsien on todettu vaikuttavan myös terveyttä edistävästi sekä ennaltaehkäisevän sairauksia. Kalevalassakin luonto on parantaja: lääkäri ja apteekki. Se tarjoaa meille ilmaiseksi valtavat määrät terveellistä luomuruokaa, kuten sieniä ja marjoja. Luonto rauhoittaa ja voimaannuttaa koko kehoa, siellä mieli lepää. Se antaa elinvoimaa, hyvää oloa ja positiivista energiaa.  Luonto on täynnä vihreän eri sävyjä, jotka vaikuttavat meihin rauhoittavasti. Luonnossa saat nauttia meluttomuudesta ja puhtaasta ilmasta, omasta tilasta, hiljaisuudesta, rauhasta ja yksityisyydestä.

Mitäpä jos tulevana viikonloppuna valitsisit retkikohteen ihan vaikka lähimetsästä, pakkaisit eväät mukaan ja antaisit luonnolle mahdollisuuden edistää hyvinvointiasi, luonnollisesti? Parhaimmillaan luontomatkailu ei edes maksa mitään. Pääasia on, että tunnet olosi luonnon helmassa turvalliseksi ja rauhalliseksi. Yhdessäkään ravintolassa ei ruoka maistu niin hyvälle kun omat eväät mättäällä tai nuotion äärellä syötynä. Äläkä katso säätä, se ei ole este luonnossa liikkumiseen, asenne on.

Kerron tässä blogissani sanoin ja runsain valokuvin retkistäni, varusteista ja ajatuksista, joita luonto ja luonnossa kulkeminen minussa herättää.

Ole hyvä ja nöyrä luonnolle, luontoäitiä kunnioittaen. Se kyllä kiittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.