sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Tuulensuun veistospuisto

Mökillä ollessa satuin huomaamaan kylän Facebook ryhmästä, että Viitasaaren Pasalassa on Tuulensuun veistospuisto ja halusin lähetä sen katsomaan, sillä luonnossa oleva taide kiinnostaa minua kovasti. Äiti ja Noel lähti mukaani ja niinpä me ajeltiin halki maaseudun veistosten äärelle. 


Tuulensuun veistospuisto on sen verran syrjässä, että sinne ei ihan ohikulkumatkalla päädy, vaikka tie numero 77 melko lähellä meneekin. Tuulensuun alueella on myös erittäin upea ateljeetalo, jota vuokrataan Suomessa asuville kuvataiteilijoille. 
Alueella on seitsemän veistosta sijoiteltuna niin metsään kuin rantaankin. Veistoksille vievät polut ovat leveitä ja hyväkuntoisia. Esteettömyys on siis huomioitu erinomaisesti. Alueelle on vapaa pääsy ja se on avoinna koko kesän. Opasteet veistoksille voisi olla hieman selkeämmät. Kävelyä alueella tulee ehkä noin kilometrin verran. 

Kun olimme lähdössä pois, tuli alueella pappi meitä vastaan. Hän jututti meitä hetken ja selvisi, että vartin päästä olisi alkamassa jumalanpalvelus siellä luonnon helmassa. Vaikka itse en niin jumalanpalvelus ihmisiä olekaan, oli idea minusta kiva, sillä tykkään ilmeisesti kaikesta, mikä viedään seinien sisältä luonnon helmaan. 

<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.