lauantai 21. tammikuuta 2023

eFatbike talvipyöräily Sveitsissä

Minulla on jo pitkään ollut haaveissa fatbike. Kun muutama vuosi sitten olin Fiskarsissa Bike Expossa niitä testailemassa, päädyin kuitenkin hommaamaan maastopyörän, josta onkin tullut minulle rakas kulkupeli. Koin fatin raskaaksi ja kömpelöksi, mutta kuume on siitä huolimatta jäänyt kytemään. Nyt päässäni kyti ajatus sähköfatbiken testaamisesta ja sellaisen kokeminenhan on nykyään helppoa vuokraamalla pyörä hetkeksi käyttöönsä. Niin me serkun kanssa teimme. Otimme eFatit pariksi tunniksi allemme ja suuntasimme Hyvinkäällä Sveitsin talvipyöräilyreitille.

Lunta oli kivasti ja eFätti pääsi oikeuksiinsa. Leveät renkaat rullasi lumisia polkuja erittäin mukavasti ihan ilman sähköäkin. Ensimmäisen kerran koitin sähköavustusta pitkässä ja jyrkässä ylämäessä. Olin hämmästynyt ja todella fiiliksissä siitä, miten helposti se rullasi ylös. 
Nautin suunnattomasti polkea pitki lumisia polkuja ja pari kertaa tikukemmissa mutkissa huomasin makaavani hangessa. Onneksi lumi on pehmeää ja muistoksi reissusta jäi vain muutama mustelma jaloissa. Sähköä käytin vain ylämäissä ja joka kerta hämmästyin uudestaan ja uudestaan, miten vaivattomasti Rockmachine ylös kapusikaan. 
Meillä oli pienet eväät repuissa ja jäimme niitä syömään penkille polun varrella. Päätimme testata vielä pyörien katutuntumaa polkemalla takaisin päin lumisia, mutta aurattuja katuja pitkin. Miten mahtavasti se rullasikaan. Pari jyrkkää ja pitkää mäkeä nousi ylös kuin itsestään, vaikka toki sähkönkin kanssa joutuu kunnolla polkemaan.  


Fatbikekuume ei ainakaan tällä reissulla laskenut. Kyllähän tällainen sähköversio olisi enemmän kuin unelma. Haaveissani on nimenomaan harrastaa talvipyöräilyä niin kaduilla kuin poluilla, ja lumettoman kauden ulkopuolella tehdä bikebacking riippumattoyöretkiä. 

<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.