sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Terveysmetsässä

Pääsiäisenä oli mitä parhaimmat ulkoilukelit. Minulle nyt oikeastaan mikä tahansa keli on hyvä, sillä ulkona viihtyminen on pitkälti kiinni kuhunkin keliin sopivasta vaatetuksesta. Mutta kyllähän se aurinko ja lämpö vetää ulkoilijaa näin keväällä puoleensa kuin magneetti. Pyhien aikana teimme kolmen sukupolven kesken pienen päiväretken Hyvinkään Terveysmetsään. 


Terveysmetsän polun pituus on 2,4 km ja se on rakennettu luonnontilaiselle suoalueelle keskelle kaupunkia. Reitillä on tästä johtuen paljon pitkospuita, jotka lisäävät tuntua, kuin patikkaa tekisi syrjemmässäkin. Vaikka kyseessä onkin suoalue, saa viehättävästä metsästä ja puustosta nauttia loputtomiin. Osuipa reitille solisevia purojakin, vaikka paikoittain talvellakin selkeästi ahkerassa käytössä olleet polut olivat vielä melko jäisiä ja liukkaita. 


Kolme ja puolivuotias jaksoi reitin helposti ja hänelle jäiset etapit oli selkeesti hauskempia kuin meille aikuisille. Siinä missä ei jaloin selvinnyt, meni hän muilla tyyleillä. Lapsen kanssa ehdoton onnistuneen retken salaisuus on eväät. Niinpä ensimmäisen penkin osuessa silmiin, lapseni kysyi: "Äiti, pakkasitko evästä mukaan?" Kyllä. Ja siinä ne nautiskeltiin, vaikka matkaa ei juuri kummosia takana vielä ollutkaan. 


Meillä oli mukana myös talvena aikana pakkaseen säilömiäni paahtoleipien kantapaloja. Reitin loppupäässä on lampi, jossa sorsat viihtyvät. Sorsien ruokkiminen oli yksi retken kohokohtia, mutta kun saavuimme lammelle, huomasimme sen olevan vielä jäässä. Onneksemme huomasimme kuitenkin vastarannan aavistuksen jo sulaneella reunalla liikettä. Sorsapariskunta. Jatkoimme lopuksi matkaa lammen toiselle reunalle, jossa pääsimme ruokkimaan myös heidät. Näimmepä vielä retken päätteeksi kevään ensimmäiset leskenlehdetkin. <3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.