lauantai 13. kesäkuuta 2020

Haagan Alppiruusupuistossa

Kävin vuosi sitten ensimmäisen kerran Haagan Alppiruusupuistossa ja rakastuin sen kauneuteen sydänjuuriani myöten. Ensimmäisellä kerralla olin noin kuudennella kuulla raskaana, ja tänään mukana oli 9 kk ikäinen vauva, jonka haaveilin ikuistavani kauniiden Alppiruusujen ympäröimänä sen lisäksi, että puisto on tehnyt minuun muutenkin lähtemättömän vaikutuksen. Enpä tullut ajatelleeksi, että 9 kk ikäinen poika ei tule istumaan hetkeäkään paikallaan yhtään ainutta ruusupuskaa vasten. Mutta lienee onni niin, sillä nyt meistä ikuistettiin yhdessä ihania ja hauskoja kuvia tätä lumoavaa paikkaa vasten. 

Ehkä haluan vierailla Alppiruusupuistossa tulevina vuosina uudestaan ja uudestaan, mutta en tule asettamaan minkäänlaisia visioita tai muitakaan kuvitelimia kauniista kuvista kukkaloistoa vasten. Tänä vuonna paras kukkaloisto oli jo ohitettu, vaikka vierailimme puistossa viime vuotiseen verrattuna, jolloin kukinta oli runsaimmillaan, vain neljä päivää myöhemmin. Osa Alppiruusujen terälehdistä oli jo laonnut, eikä värikylläisyyskään ollut enää runsaimmillaan.


Kaikesta huolimatta kesäkuun alku, ennen juhannusta, on parasta aikaa Alppiruusupuistossa vierailulle ja suosittelen käymään siellä ehdottomasti edes kerran elämässä. Alueelle rakennetut reitit, myös "pitkokset" ovat niin leveitä, että siellä pystyy kulkemaan helposti rattaiden kanssa. Paikalta löytyy myös penkkejä ja evästelypöytiä, joten vierailulle kannattaa varata eväät mukaan, sillä syödessä riittää silmänruokaa kyllä.<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.