lauantai 25. maaliskuuta 2023

Kahden kosken äärellä: Myllykoski ja Nukarinkoski

Kevät tekee tuloaan ja retkikuumemittari on huipussaan. Kesäksi pörrää päässä monen moista suunnitelmaa ja ideaa. Tänään päädyin kuitenkin serkun kanssa ulkoilemaan nurkissa ja muistin, miten arvokkaita, tärkeitä, lataavia ja palauttavia pienet lähikohteetkin ovat. Ja ihan vaan ne päivänkin reissut ilman yötä ulkona. Suuntasimme Myllykoskelle, jossa serkkulla oli haaveissa bongata koskikara. Itse en niinkään lintubongauksesta välitä, vaikka ne monella tapaa kiehtovia ovatkin. Myllykoski kelpasi toki muuten kohteena minullekin, sillä keväsin sen kuohut ovat kiehtovaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Ja kyllähän sitä tuli siinä lintuja bongattua reissun mittaan itsekin: mustarastas, telkkäpariskunta, sinitiainen, varis sekä kurkia. Pari pikkulintua jäi arvoitukseksi, vaikka vuoroin koitimme kiikareilla ottaa niistä selvää. 














Myllykoski Pikkukoskineen oli näyttävissä kuohuissa ja teimme matkaa pitkin pitkoksia verkkaasti ja katselimme kevään tuloa. Kilometrien sijaan minulle oli tärkeää saada olla, nauttia ja ihmetellä luontoa. Lopuksi pidimme evästauon Myllykosken alajuoksulla, jossa nuotiopaikka tulvi vettä. Pienen tasapainoilun turvin saimme kuitenkin evästykselle näyttävän paikan ja siitä se idea sitten lähti. Nukarinkoski. Vain n. 10 km päässä ja minulla oli vielä eväitäkin jäljellä. Niistä riittäisi vielä meille molemmille jaettavaksi sielläkin. 






Ajoimme kohteeseen pitkin maaseutua. Jo parkkipaikalle kuului sellainen kohina, että vettä on Nukarinkoskessakin. Ja olihan sitä. Pauhu oli valtava. Videoita voit katsoa Vaelluskenkien Instagramista Reels osiosta. Emme lähteneet kiertämään reittiä, joka osin kulkee asutuksen ja taajaman läpi. Päätimme pysytellä kosken rannalla. Lopuksi istahdimme laavulle jakamaan eväät. Ja ihanaa siinä oli vaan istua ja hengailla, kosken virtaa katsellen ja pauhua kuunnellen. Nähtiinpä toinen telkkäpariskunta täälläkin. 






Reilut neljä tuntia näiden kahden kosken upeissa kuohuissa luonnon helmassa teki tästä lauantaista täydellisen. 

<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.