lauantai 5. toukokuuta 2018

Fiskars Village Trail Center Bike Expo 2018

Fiskars Village Trail Center järjesti tänään idyllisessä Fiskarsin ruukki- ja käsityöläisympäristössä Bike Expo 2018, maastopyörien messu- ja demotapahtuman. Olin odottanut tapahtumaa jo useita viikkoja, koska pyörähankintani on edelleen vaiheessa. Haaveissani on ollut fatbike. Helmikuussa kävin koeajamassa Trek Farley 5:ta. Silloin oli vielä lumi maassa, poluilla ja kaduilla kymmeniä senttejä. Ennen hankintaa halusin kokeilla fatin tuntumaa ilman lunta, niin kadulla kuin polullakin. Maaliskuussa odotin GoExpo messuilta pyörien, erityisesti fatien osalta paljon, mutta niitä ei siellä juuri ollut. Näistä syistä johtuen tämä päivä olikin merkityksellinen. Pelkästään maastopyöriin keskittyvä tapahtuma aivan täydellisen lämpöisenä kevät päivänä ilman lumen häivääkään.

Kuluneiden viikkojen aikana, ennen kuin tänään hyppäsin maastopyörien selkään, olen ehtinyt ajatella ja tutkia maastopyörähankintaani useita kertoja. Erityisesti olen pohtinut, pitäisikö kuitenkin hankkia fattia tavanomaisempi versio, mielikuvissani ajatus siitä, että se saattaisi toimia kaupunkiajossa paremmin. Tänään pääsin koeajamaan peräkkäin Pole Taiga Fatbiken sekä Trek Procaliber 6 maastopyörät, jolloin sain mielikuvilleni todellisen tuntuman. Mihin ratkaisuun lopulta päädyinkään fillaroiden Fiskarsin idyllisessä kylässä?

Polen Taiga vei sydämeni täysin. Ajo-ominaisuudet olivat täydelliset. Parhaimmillaan pyörä oli  poluilla. Ennakkoluuloistani huolimatta, se ei ollut raskas polkea polkujen ulkopuolellakaan. Renkaat olivat huikean massiiviset. Fatbike vaatii hieman totuttelua ajotuntumaan. Kahden ajamani fatin perusteella kokemus niistä on jokseenkin hidas ja kömpelö, joka voi ajokokemuksen karttuessa muuttua. Mielestäni niille on kuitenkin paikkansa, erityisesti metsässä ja lumella. 
Trekin pyöriä olen katsellut jo pitkään ja onhan helmikuussa ajamani fattikin Trekin. Merkin maastopyörät viehättävät ulkonäöllisesti silmääni paljon ja värillä todellakin on väliä. Tämä Procaliber 6 oli ainuita Trekin naisten demopyöriä, joten niinpä heittäydyin sen vietäväksi. Tämäkin pyörä oli ihan täydellinen luokassaan ajaa satulaa lukuunottamatta, mutta sehän on vaihdettavissa. Pyörä oli erittäin nopea ja rullasi kevyesti. Ehkä renkaiden korkeahkosta ilmanpaineesta johtuen ei kuitenkaan vetänyt vertoja Polen fatille polulla, mutta tuntuma oli ketterämpi. Talveksi tähän nastarenkaat alle niin toimii vallan mainiosti ympärivuotisena menopelinä, kuten fatbiket.Ennen lopullista hankintapäätöstäni tehdessäni käyn vielä koeajamassa Trekin Roscoe 8 sekä X-Caliber 7 maasturit. Päätöksessäni pääsin kuitenkin sen verran eteenpäin, että fatbiken hankkisin talvi- sekä maastopyöräilyyn, tavanomaisemman maastopyörän/semifatin ainakin kevät-, kesä- ja syksypyöräksi niin kaupunkiin kuin maastoonkin, joten sen monipuolisemmat käyttömahdollisuudet ajavat ostopäätöksessä fatin edelle. En silti pois sulje kuitenkaan myöhemmin myös fatin hankintaa... <3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.