sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Palas taidepolku

Vaikka olen vieraillut Palas taidepolulla lähes joka vuosi vuodesta 2011 lähtien, jolloin sitä pidettiin neljättä kertaa, en ole siitä huolimatta tehnyt jokaisesta käynnistäni juttua Vaelluskenkiini. Tälläkin kertaa jalkaan kelpasi tennarit ja Noel sai kumisaappaat osakseen. Ja onneksi sai, sillä eipä päästy montaakaan metriä polulla eteenpäin, kun kiljasin lahjakkaasti nähdessäni valtavan, pitkän ja paksun mustan kyyn kurottaessani ottamaa kuvaa eräästä teoksesta. Äitini oli mukanamme ja niinpä kuljimme lähes kilometrin mittaisen polun molemmat tai jompi kumpi huolella tömistellen. En ole ikinä aiemmin törmännyt taidepolulla käärmeeseen, mutta olin aavistellut sen otolliseksi paikaksi, ja siksi tiesin valita Noelin jalkaan saappaat. Miksi itselläni ei ollut? Hyvä kysymys.







Palas taidepolku sijaitsee Hyvinkään Palopurolla ja siitä on kymmenen vuoden aikana muodostunut minulle käytännössä joka kesäinen vierailukohde. Tänäkin vuonna esillä oli vielä paljon taidetta vuosien takaa, mutta joka kesä sinne ilmestyy uudet teokset joukkoon. Taidepolku on mukava elämys niin aikuisille kuin lapsillekin. Noelkin oli erittäin kiinnostunut monesta kohteesta, vaikka on vasta alle kahden vuoden ikäinen. Tämänkaltaisessa paikassa saa kokea monenlaisia tuntemuksia ja aisteja, tällä kertaa jopa pientä pelkoakin. 












Palas taidepolulla iso osa taiteesta sulautuu yhteen luonnon kanssa ja siellä kannattaa todella katsella tarkasti ympärilleen, jotta teoksia näkee mahdollisimman paljon. Siellä taide, metsä ja mielikuvitus todella yllättää. 













Kaksi aikaisempaa postaustani Palas taidepolulta löytyy alla olevista linkeistä:

http://www.vaelluskengissa.fi/2016/09/palas-taidepolulla.html

http://www.vaelluskengissa.fi/2017/08/palas-taidepolku.html



















<3. Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.